12 Eylül 2013 Perşembe

2014 SBS TEOG Sınavında 4 Yanlış 1 Doğruyu Götürecek mi

Çok soruldu, çok merak edildi? Çok haber yapıldı. En sonunda bakanlıktan net bir açıklama geldi.

2014 TEOG sınavı yanlışlar doğruları götürecek mi, 2014 TEOG Yeni Sınav sistemi 4 yanlış bir doğruyu götürüyor mu?

SBS yerine geçecek yeni sınav sisteminde de  bir değişiklik yapıldığını belirten Nabi Avcı ‘dört yanlış bir doğruyu götürmeyecek’ ibaresinin kaldırıldığını söyledi.

SBS’nin kaldırılmasının ardından “Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş” (TEOG) modelinin uygulanacağını belirten Bakanlık henüz sistem üzerinde tartışmalar devam ederken bu yeni modelde de bir değişikliğe gidildiği açıklamasında bulundu. Dört yanlışın bir doğruyu götürmeyeceği açıklaması henüz yapılmışken bu karardan bir U dönüşü yapıldı ve bu konu hakkında eleştirilerin çok yapılması üzerine “4 yanlışın 1 doğruyu götürmeme” ve “puan hesaplama sistemi” üzerinde yeniden çalışma yapıldığı belirtildi.

Bu kapsamda yapılan çalışmaların daha netleşmediğini belirten Avcı öğrenci ve velilerin sakin olmasını her yıl yapılan sınavların yine yapılacağını endişeye mahal verecek bir durum olmadığını belirtti. Okullarda her yıl uygulanan sınavların yine uygulanacağı sadece bu sınavların artık daha güvenli bir şekilde gerçekleştirileceği açıklamalarında  bulundu.





Bu haberin ardından MEB kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre yukarıda yayımlanan haber doğru değil. Yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecek. Başarısı düşük öğrenci için avantaj olup, sınava hazırlanan başarılı olan öğrenciler için dezavantaj oluşturan bu durum umarız değiştirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder