24 Eylül 2013 Salı

İşte 2013-2014 Yılı 8. Sınıf Sınav Takvimi

MEB bu yıl ilk kez uygulanacak merkezi sistem sınavı için ortak bir takvim belirledi. Hazırlanan takvime göre konular sınav tarihine kadar tüm okullarda aynı şekilde işlenecek.

Her dönem 1 sınav merkezi yapılacak. Türkçe, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi, fen ve teknoloji, matematik, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük derslerini kapsayan sınavlara ait konular MEB tarafından açıklandı.

1.    Dönem Sınavları


•    1. Yazılı Sınavlar: Öğrenciler ekim ayının son haftasında İnkılap Tarihi ve Din Kültürü dersleri hariç; Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Yabancı Dil derslerinden kendi öğretmenleri tarafından yapılacak 1. yazılı sınavına girecek, İnkılap Tarihi ve Din Kültürü derslerinin sınavlarının ilki ise merkezi sistem sınavı ile birlikte yapılacak.

•    Merkezi Sistem Sınavı:
Kasım ayının son haftasında Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ile Yabancı Dil derslerinden 2. Sınav; İnkılap Tarihi, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi derslerinden 1. sınav gerçekleştirilecek.

•    3. Yazılı Sınavlar: Ocak ayının 2. haftası yapılacak. Her dönem için 3 yazılı yapılan derslerin (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ile Yabancı Dil ) 3. yazılısı; 2 sınav yapılan derslerin (İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) ise 2. yazılısı bu hafta gerçekleştirilecek.


2.    Dönem Sınavları

•    1. Yazılı Sınavlar: Öğrenciler mart ayının son haftasında İnkılap Tarihi ve Din Kültürü dersleri hariç; Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Yabancı Dil derslerinden kendi öğretmenleri tarafından yapılacak 1. yazılı sınavına girecek, İnkılap Tarihi ve Din Kültürü derslerinin sınavlarının ilki ise merkezi sistem sınavı ile birlikte yapılacak.

•    Merkezi Sistem Sınavı: Nisan ayının son haftasında Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ile Yabancı Dil derslerinden 2. Sınav; İnkılap Tarihi, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi derslerinden 1. sınav gerçekleştirilecek.

•    3. Yazılı Sınavlar: Mayıs ayının son haftası yapılacak. Her dönem için 3 yazılı yapılan derslerin (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ile Yabancı Dil ) 3. yazılısı; 2 sınav yapılan derslerin (İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) ise 2. yazılısı bu hafta gerçekleştirilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder