17 Eylül 2013 Salı

TEOG Ortak Sınavlar Ne Zaman Hangi Konular Sorulacak? Konular Açıklandı mı?

SBS Kalktı yerine TEOG geldi. Yeni Ortaöğretim Geçiş Sistemi 2014 TEOG ilk ortak sınavlar ne zaman yapılacak, ortak sınavlarda hangi konulardan soru çıkacak. Bu yıl sadece 8. sınıf öğrencilerinin girecekleri Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında ortak sınavların tarihleri ve sınavda çıkacak konular müfredat şu şekilde :

SBS’nin kaldırılmasının ardından yeni sınav sistemi de kapıda. Öğrenciler 8. sınıfta her dönem altışar ders olmak üzere toplamda 12 sınava girecek. Yeni sisteme göre Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden toplamda 6 sınava girecek öğrencilerin ilk sınavları kasım ayının son haftasında gerçekleşecek. İkinci dönemde yapılacak ortak sınavların tarihi ise 2014 Nisan ayının son haftası.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu tarafından belirlenen Merkezi Sistem Ortak Sınav Çalışma Takvimine göre ortak sınavların ne zaman yapılacağı belirlenerek 81 ildeki Milli Eğitim Bakanlıklarına gönderildi.

Yeni uygulamaya göre Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde iki ders saati olan derslerin ilk sınavı; üç ve daha fazla olan derslerin ise ikinci sınavı merkezi sistem ile ortak olarak yapılacak.

Merkezi sistem ile yapılacak sınavların gerçekleşeceği tarihe kadar derslerin işlenişinde birlik sağlamak için sadece  2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı’nda , çalışma takvimine göre konu/kazanımların dağılımını gösteren çizelgeler hazırlandı. Öğretmenler, merkezi sistem sınavlarında sorun yaşanmaması için yıllık planlarını hazırlarken bu çizelgelere göre hareket edecek. 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında il ortak sınav 2013 yılı Kasım ayının son haftasında, ikinci dönem ortak sınav ise 2014 yılı Nisan ayının son haftasında uygulanacak. Merkezi sistem ile yapılacak ortak sınavların kesinleşmiş zamanları ile bu sınavların gerçekleşmesine  ilişkin hususlar Bakanlık tarafından düzenlenecek yönerge ve kılavuzla belirlenecek.

TÜM OKULLARDA KONULAR EKSİKSİZ OLARAK YETİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILACAK


Birinci dönemde uygulanacak merkezi sistem sınavlarında sorulacak soruların içeriği, sene başından sınavın yapılacağı zamana kadar olan konu ve kazanımlardan oluşacak. İkinci dönemde yapılacak sınavın içeri ise sene başından ikinci dönemde sınavın yapılacağı tarihe kadar geçen sürede işlenen konuları kapsayacak.  Söz konusu süreler içerisinde belirtilen konu ve kazanımların tüm öğretmenler tarafından yetiştirilmesi gerektiği hususunda tüm öğretmenler bilgilendirilerek gerekli önlemler alınacak. Çizelgelerde ortak sınavların yapılacağı tarihler dışında öğretmenlerin yapacakları ortak olmayan sınavlar için gösterilen tarihler öneri amacı taşıyacak. Öğretmenler bu sınavları istedikleri başka bir tarihte de yapabilecek.

BİRİNCİ DÖNEM MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAVINDA ÇIKACAK KONULARIN DERSLERE GÖRE DAĞILIMI

Türkçe: Fiilimsiler ile ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama

Matematik: Geometri Örüntü ve Süslemeler, Dönüşüm Geometrisi, Olasılık ve İstatistik Tablo ve Grafikler, Sayılar Üslü Sayılar, Köklü Sayılar,

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: Bir kahraman doğuyor, Milli Uyanış: Yurdumuzun İşgaline Tepkiler,

Fen ve Teknoloji: Hücre Bölünmesi ve Kalıtım, Kuvvet ve Hareket

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Zekat, Hac ve Kurban İbadeti, Kaza ve Kader

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder