2 Ekim 2013 Çarşamba

MEB 2013 SBS Ek Yerleştirme Yedek Sıradan Kayıt Başvuruları

09-16 Eylül tarihleri arasında alınan tercihlere göre gerçekleştirilen ek yerleştirme sonrasında, yerleştirme işlemlerinde en son yedek sıradan kayıt hakkı verilen öğrenciden sonra kayıt sırası gelen öğrencilere son kez kayıt hakkı verilmesi suretiyle yerleştirme işleminin devam etmesine karar vermiştir.

T. C.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

02/10/2013

BASIN AÇIKLAMASI

Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi ile Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarında Boş Kalan Kontenjanlar İçin Öğrencilerimize Verilen Ek Tercihlere Göre Gerçekleştirilen Yerleştirme İşlemlerinin Yedek Hakkı Verilen Öğrencilerden Nakil İşlemleri Sonrasında Boş Kalan Kontenjanlar Üzerinden Devam Etmesine İlişkin Açıklama:

Bakanlığımız, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, daha çok öğrencimize isteklerine uygun okulda eğitim imkânı sunulması ve okullarımızın kapasitelerinin en üst seviyede kullanılması amacıyla 09 -16 Eylül 2013 tarihinde yeniden tercih alarak bir kayıt dönemi daha başlatmış olup söz ve konusu kayıtlarda 20 Eylül 2013 Cuma günü saat 17:00'ye kadar devam etmiştir.
Kayıt süreci sonlandıktan sonra, sınavla öğrenci alan okullarda boş kalan kontenjanlara nakil kabul işlemleri 01 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Bakanlığımız, nakil işlemleri tamamlandıktan sonra kalan kontenjan boşluklarının doldurulması amacıyla, 09-16 Eylül tarihleri arasında alınan tercihlere göre gerçekleştirilen ek yerleştirme sonrasında, yerleştirme işlemlerinde en son yedek sıradan kayıt hakkı verilen öğrenciden sonra kayıt sırası gelen öğrencilere son kez kayıt hakkı verilmesi suretiyle yerleştirme işleminin devam etmesine karar vermiştir.

Buna göre;

1. Öğrencilerden yeni tercih başvurusu alınmayacak olup 20 Eylül 2013'te sonlanan yerleştirme işlemleri devam edecektir.

2. 02 Ekim 2013 saat 22:00 itibariyle yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler ilan edilecektir.

3. 02 Ekim 2013 saat 22:00 itibariyle yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları ise 04 Ekim 2013 Cuma günü saat 17:00'ye kadar devam edecektir.

4. Yerleştirme sonuçları açıklandığında öğrencilerin sonuç bilgilerinde, herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirildiği okul var ise bu okulun bilgileri ve bu okulların kayıt dönemi hakkında bilgiler bulunacaktır. Ayrıca veliler yerleştirme sonucu ile ilgili bilgilerini https://e-okul.meb.gov.tr adresinden takip edebileceklerdir. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere Mobil Bilgilendirme Servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.

5.  Yerleştirme sonucu tercihlerinden birine kayıt hakkı kazanan öğrenciler 03-04 Ekim 2013 tarihlerinde saat 17:00'ye kadar yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecektir. Bu tarihlerde kaydını yaptırmayan öğrenciler bu haklarını kaybederler.

6. 02 Ekim 2013 saat 22:00 itibariyle, 09-16 Eylül 2013 tarihleri arasında tercih ettiği okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler, kayıt yaptırdıklarında önceki okullarındaki kayıtları silinecektir. Tercih ettiği okula kayıt hakkı kazanan ancak kayıt yaptırmayan ya da herhangi bir okulu kazanamayan öğrencilerin kayıtlı oldukları önceki okullarındaki hakları korunacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder