30 Nisan 2014 Çarşamba

İlk TEOG Sınavına Göre 2. TEOG Daha Zordu

Ortaöğretime geçişin kaderini belirleyen TEOG sınavında iki sorunun eski yıllara ait olduğu öne sürüldü.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminin 12 sınavının sonuçları dün tamamlandı. Sınavlara 1 milyon 271 bin 273 öğrenci katıldı.

Atatürk'e ait sözlerin yanı sıra Milli Mücadele'nin diğer yerel ve ulusal liderlerinin de sözlerine yer verilen İnkılap Tarihi'nde iki soru geçmiş yıllardaki SBS'lerle benzer bir soru çıktı.
Habertürk'ün konuyu sorduğu Uğur Dershaneleri Liselere Hazırlık sosyal Bilgiler Bölüm Başkanı Seda Kaya 'B kitapçığında 9.soru (A kitapçığında 7) 2013 SBS'deki, 11'inci soru ise (A kitapçığında 5) 2009 SBS'deki soruyla birre bir aynı. 15'inci soru (A kitapçığında 1) 2010 SBS sorusuna benezer' dedi.

Bilfen İlköğretim Kurumları TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Bölüm Başkanı Havva Güneş ise 'soru üst düzey yorum gücü gerektirdiğinden öğrenciler için çeldirici oldu' yorumunu yaptı.
Bahçeşehir Koleji Sosyal Bilgiler bölüm Başkanları Ferda Gencel ve Yavuz Gölbaşı da ilk sınava göre bunun daha zor olduğunu belirttiler. Ayrıca, '18.soruda ders kitaplarında yer alan Atatürk'e ait sözdeki 'siaysal' kelimesinin cevabı içerdiği için çıkartılmış ve sözün son kısmında geçen 'savunma' kelimesinin varlığı öğrenciler için çeldirici oldu' değerlendirmesinde bulundu.

Fen Bilimleri Dershanesi uzmanları da fen sorularında özellikle son dönem konularının ağırlık taşıdığını ancak hatalı soru bulunmadığını söylerken, 'Grafik yorumlama becerisi yüksek, laboratuvar çalışması yapmış ve deneysel düzenekleri yorumlayabilen öğrenciler başarılı olur' dedi.

Yabancı Dil'de İngilizce okuyan ve konuşan öğrencilerin daha başarılı olacağı vurgulandı.

Sınavlara katılamayan öğrenciler 10-11 Mayıs tarihlerinde yapılacak mazeret sınavlarına girecek. Sınav sonuçları Haziran'da açıklanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder